VANDRA HÖGA KUSTENLEDEN

Höga Kustenleden är en 128 kilometer lång vandringsled som är indelad i totalt 13 etapper. Indelningen är gjord för att göra det lättare för dig att planera din vandring längst leden då varje etapp har minst en övernattningsmöjlighet under tak. Det kan vara enklare raststugor, campingar, pensionat, stugbyar eller hotell. Etapperna är även gjorda så du kan ta dig till respektive etapps start och avslut med bil. Det går dock inte att parkera vid samtliga platser.

SÖDRA ELLER NORRA HÖGA KUSTENLEDEN

Det finns inget som säger att du måste vandra hela Höga Kustenleden. Att upptäcka etapper som Skulebergets Naturreservat, Skuleskogens Nationalpark eller Balesuddens Naturreservat är perfekta dagsvandringar. Vill du vandra lite längre är Höga Kustenleden Södra (Hornöberget – Skuleberget) eller Höga Kustenleden Norra (Skuleberget – Örnsköldsvik) härliga turer.

VANDRA HELA HÖGAKUSTENLEDEN

Vi förstår dock att de flesta av er som besöker denna sida gör det för att förbereda er inför hela vandringen. Så här kommer därför en full beskrivning av Höga Kustenledens olika etapper.

Denna sida uppdateras under Juli 2016. Men du kan klicka vidare för mer information om respektive etapp här:
UTKAST: Sträckbeskrivning Höga Kustenleden >>