Höga Kusten – Naturen

Vi är riktigt stolta över att Höga Kusten har blivit ett av de snabbast växande besöksmålen i Sverige. De flesta väljer att besöka Höga Kusten för den fantastiska naturen. Många besökare väljer att jämföra Höga Kusten med Nya Zeeland medan andra pratar om ”Höga Kusten Syndromet” – känslan som uppstår när du står på toppen av Skuleberget och blickar ut över världsarvets hav, berg och skogar.

Höga Kustens Unika Natur

Det är inte för inte som Höga Kusten blivit ett av världens bevarandeområden att jämföras med andra underverk som Egyptens pyramider och Kinesiska muren. I Höga Kusten uppvisar naturen en unik variationsrikedom med höga kustnära berg och natursköna grönskande dalgångar. Här samsas den djupa urskogen med det gnistrande havet och vackra skärgårdsöar.

Höga Kustens 3 bästa naturupplevelser

Nedan har vi listat tre av de främsta naturupplevelserna i Höga Kusten. Självklart finns det många fler platser att besöka, men detta är en bra start.

1) Skuleberget

Skuleberget är en plats du bara måste besöka. Av alla berg som dramatiskt rest sig ur havet sedan sista istiden är Skuleberget det berg som har rest sig mest. Idag har Skuleberget blivit ett aktivietsberg som erbjuder vackra vandringsleder, klättring, cykling, lekområden för äventyrliga barn och mycket mycket mer. Utsikten från Toppstugan är en av de bästa utsikterna i Sverige.

Läs mer om Skuleberget här: Skuleberget >>

2) Ulvön

Ulvön är kanske mest känd för surströmming. Men det finns mer att uppleva på denna vackra skärgårdsö. En gott utbud av restauranger och aktiviteter såsom Ulvödagen, Ulvö Regattan och Ulvö Open gör detta till det perfekta utflyktsmålet.
Läs mer om Ulvön här: Ulvön

3) Skuleskogens Nationalpark

Skuleskogens Nationalpark är en av Sverige vackraste nationalparker. Totalt innehåller Skuleskogens Nationalpark hela 30 kilometer vandringsleder. Höjdpunkter som Slåttdalsskrevan och Slåttdalsberget gör vandrare från alla världens hörn fyllda av förundran.
Läs mer: Skuleskogens Nationalpark >>
Läs mer: Slåttdalsskrevan >>
Läs mer: Slåttdalsberget >>